sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Varisjahti

Seuran anomus haittalintujen pyynnin jatkamisesta sai Pohjanmaan riistanhoitopiiriltä myöntävän vastauksen.

Eilen aamulla tuli sitten varesjahti startattua. Aamuksi 06:00 kojulle ja uusi (täytetty) huuhkaja kepin nokkaan ja neitsyyttä viemään.

Huuhkaja vielä taustalevyn ja muun rekvisiitan kanssa.
Kauaa ei tarvinnut kojussa odottaa kun ensimmäiset
varekset hyökkäsivät huuhkajan kimppuun. Vanhaan muovihuuhkajaan verrattuna varikset syöksyivät nyt huomattavasti rohkeammin, mikä oli hyvä.

Muutaman variksen parvi oli tulossa suoraa syliin, kunnes p**ska koju tuulessa paljasti liikaa väijyjästä, joten varekset vetivät samantien ukemin. Samalla päätin tehdä kunnollisen kojun pikimiten.


Vanha "koju"


Noutojakin päästiin treenaamaan, kuolleilla ja haavakkovariksilla.Haavakko oli Sissille uusi tuttavuus, joten se ei mennyt ihan niin mallikkaasti. No ehkä seuraava ei ole enää niin paha?

On se noutava koira vaan niin kätevä..


Kesken varisjahdin (8:30) huomasin pellolla n. 300 metrin päässä ketun jolkottelevan ohi, mukana jahdissa oli Primoksen varispillin lisäksi Haydellsin GHJ-kettupilli. Aloin samantien pillittää GHJ:llä, kettu pysähtyi heti istumaan ja kyttäämään kojua kohti. Jatkoin pillittämistä jolloin kettu lähti tulemaan viistosti kohti!

Pillitin, kettu läheni ja pulssi nousi..

Kettu tuli n.100 metrin päähän samalle pellonreunalle jossa itsekkin olin, tuulen alle sillä oli tarkoitus päästä, saamaan haju äänilähteestä.
No, niinhän se hajun sai ja katosi pusikoiden sekaan. Kettua en enää nähny.

Kivääriä ei matkassa ollut, mutta jos olisi ollut, niin kettua olisi päässyt kokeilemaan useaankin loistopaikkaan.
Näin se menee..

Kettusession jälkeen jahti jatkui, ja jotain myös saatiin.

Aloitusaamun saalis.
Tuli myös hahmoteltua uutta kojua.

"liian iso"Alkuun tuli suunniteltua pikkasen liian iso koju. Tänään pienensin kojua ja maalasin sen. Huomenna ajattelin mennä testaamaan uutta kojua...?!

Ei kommentteja: