keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Rotta nro.2

Eilen tuli käytyä taas "kyyhkypaikassa" varisjahdissa. Ensimmäinen passipaikka oli tyhjä lato. Variksia ei näkynyt, mutta tuulihaukat,kalalokit ja kuovit syöksyivät huuhkajan kimppuun. Huuhkajan päällä pyöri yhdessä vaiheessa jopa kaksi tuulihaukkaa, tilanne alkoi näyttää pahalta kun haukat alkoi jo osua pöllön päähän...

Päätin lopettaa jahdin siihen. Ladon luota kun oli lähdössä huomasin yhden peltosaran jossa näytti olevan lintua todella paljon, niinpä lähdin vielä sieltä yrittämään.
Pellon lähellä sijaitsi lato, joka oli täynnä heinää. Laitoin huuhkajan ladon vieressä kasvavan  koivun oksalle, ja itse menin latoon. Kyttäyspaikka oli erittäin leppoisa ja erikoinen; odottelin variksia ladon katon tuntumassa, heiniä oli niin paljon koko lato kauttaaltaan,  että siellä just mahtui seistä.

Ampuaukot olivat tikan hakkaamissa laudoissa olevat ovaalit aukot, jotka olivat kooltaan n.10x20cm. Aukoista ei käytännössä ehtinyt ampua kuin kerran, piipulla ei pahemmin pystynyt lintua seurata.
Oli aika erikoista katsoa varisten raivopäistä tuloa, kun molemmat olimme samalla korkeudella!

3 laukausta, 3 osumaa, 2 katos, 1 löytyi (ei koiraa mukana).

Tässä Rotta numero 2. Nyt on syöttinä kaksi rottaa, saas nähdä onko siellä kolmas rotta kun seuraavaksi menen kokemaan loukun..

Etualalla "syöttirotta" ja takana elävä "saalisrotta".


Rotta nro2. Huom. häntä vas. alakulmassa!

Ei kommentteja: