keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Kauhavan reissu on nyt takanapäin... 
Viikonloppu meni erittäin mukavasti, seisontoja saatiin ja riistaa nähtiin, ja yks rusakkokin saatiin eräksi.

Kelit ei ollu parhaimmasta päästä: lunta tuli vaakasuorassa koko vklopun..
Loukut oli viikonlopun pyynnissä, samoin yks jalkanaru ketulle, tällä kertaa pedot kiersi loukut ja narut kaukaa..    

Rusakko tuli varsin erikoisella tavalla: Eero oli passissa pienen metsäsaarekkeen päädyssä ja ite toimitin ajokoiran virkaa. Saarekkeen toiseen päätyyn melkein päästyäni havaitsin rusakon,  joka kahlas hangessa menemään. Eero jätti järkisyistä ampumatta sillä etäisyys Eeron passipaikalta rusakkoon oli yli 45m. Rusakko onnistui kuitenkin pääsemään ojan pohjalle jonka jääkantta pitkin luikki pakoon, kilautin molemmat piiput tyhjiksi, ei mitää tehoa (kuulien vika, tietenkin), rusakko luikki pakoon, olin siinä vaiheessa ojan toisessa päässä ja näin suoraa koko ojan pohjan aina n.100m:n päähän. Noh russo lukki n.70m:n päässä jolloin huomasin Wha** He**!! , nyt ojan pohjalla oli kaks rusakkoa, ensimmäinen jatkoi juoksua poispäin kun taas toinen täyttä laukkaa kohti mua!!! Ajattelin että tullaako sieltä syliin asti. Kohti tuleva vaistosi läsnäoloni jonka vuoksi se jäi ojapenkassa kasvaneen koivun taakse jumittamaan, etäisyys 35m. Tiesin että piipussa on liian tehottomat kuulat rusakolle ja tolle etäisyydelle... No, ajattelin että piruuttani kokeilen jos juippi antaa mun vaihtaa 76mm:n ukkometsot piippuun ni eräks jää, mut jos hoksaa ni saa mennä menojaan. 

(myöhemmin tarkasteltiin, niin kohti tullut rusakko oli ollut ojan penkkaan rakentamassaan kiepissä, josta toisen rusakon menoa säikähtäneenä lähti liikkeelle, virhe. Luonnonvalinta, luonnonvalinta)

Tulos: 
Variksiakin kokeiltiin huuhkajalla, mutta huonon lentosään ja huuhkajan (joka joutuu leikkauspöydälle...) takia varekset eivät innostuneet hyökkäilemään..

Mukavaa oli huomata se, että peltopyitä löytyi perinteiseen tapaan. Peltopyitä oli useita parvia, parvikoon ollessa 5-8 väliltä. Koirien kanssa treenattiin ja etittiin muutamalta vakio peltosaralta ja olipa eräällä pellolla parikin eri peltopyy-parvea.

Usko löysi muutamia peltopyy-parvia ja otti ne perinteiseen tapaan hienolla seisonnalla haltuun. Sissi löysi yhden parven jonka se vainusi kesken luovin, haku keskeytyi ja Sissi painoi suoraan parvea kohti ja peltopyyt hangen alta ilmaan, ei peräänmenoa..! 

Niin se meininki vaihtelee nuorella koiralla: Joskus seisonta napsahtaa herkästi ja tyylikkäästi, avanssi, perään (pillistä ei mitää hyötyä)!!  Taas toisinaan: Riista vainutaan, ei seisontaa,  kimppuun!!, mutta lopulta kuitenkin pillillä pysähdytään... !?! Sekavaa.. Uskon että nuoruuden hölmöilyt väkisin iän myötä karisee pois ja järki voittaa.

Fasaaneita ei pelloilla havaittu ainuttakaan, lunta oli pelloilla sen verran, että ovat siirtyneet kylille lintulautojen alle. Tästä johtuen vietiin tupla ruokinta-automaatti täyteen ladattuna pelipaikoille ja kesälomalla kymmenen automaattia lisää, loukkuja ja pienpetoja unohtamatta!

Ens viikolla alkaa sitten yhteishaku. Maanantaina laitan hakupaperit menemään Ikataan (Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos) aseseppä-linjalle. Elikkä jos hyvä tuuri käy, niin se on sit 600km:n muutto kohti etelää elokuussa edessä.. Toivottavasti näin..
Ahvenanmaan keissikin senkun vauhdilla lähenee, ei oo ku reilut 3kk jäljellä, sitä odotellessa... 

Kuva on otettu Olkkajärveltä 15.2.09, Rovaniemeltä muutaman kilsan päästä. "kauden avaus, saldo: 0 kpl kaloja" 

Ei kommentteja: