sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Nyt on tullut kierreltyä Rovaniemen pöpelikköjä. Tuntuu että linnut katosi kuin tuhka tuuleen heti keskiviikon aloituksen jälkeen.. Lauantaina ukkoa oli niin perkeleesti pöpelikössä, lintuja ei nähty ainuttakaan koko päivän aikana.. Tänään Sunnuntaina tuli lähdettyä vähän kauemmaks, ajeltiin n. 80km kohti pohjoista. Heti metsätielle käännyttyämme oli tiellä teeri-poikue jossa oli 4-5 lintua. Ja toinen teeri-poikue tuli vastaan ajettuamme edellisestä poikueesta about 1km..
Linnut ei ollut vielä luvallisilla mailla joten jätettiin ne rau
haan. Metsästysmailla ei näkynyt linnun lintua, pois lähettiin 13-14:00 maissa.. Milli otti ekan haukun, mutta se oli pikkulintu-haukku, no siitä se lähtee...!
Himaan saavuttuamme jätin Millin himaan ja nappasin Sissin vielä iltajahtiin.. Tällä kertaa suuntasimme tutuille paikoille, 15min ajomatkan päähän himasta.
Parin tunnin kiekan jälkeen alkoi tapahtua! Sissi teki tutun kiljaisun (seisonnasta ei tietoa, vielä. PRKL!!) ja nähtiin lintujen nousevan puihin.. Kaiffari kytikseen ja ite lähin koukkaamaan lintujen takaa, noh aloin lähestyä puita joissa tiesin lintujen olevan, yht ´äkkiä huomasin sivusilmällä UKKOMEHTON!!! kelopuussa jumittamassa!! Pärkkele, matkaa jotain 40m vaihto yläpiipulle ja tulta munille!! Sieltä se kiepsahti alas mättäälle, samalla ku ammuin lähti koppelo lentoon, sitä kaiffari ampu mut se jatko matkaa. Sissi hortoili muualle lähteneiden lintujen perässä, tuli kuitenkin kun ammuttiin, haisto metsoa ja yritti rohmuta sitä. Ja sitten suolistuksen jälkeen lähti vielä 
toinenkin koppelo n. 15m:n päästä, puusta lentoon..
Että sellanen setti, nyt on se ukkomehto pärkkele hoidettu, hehehehehehh
Sissin haku oli hyvää, mutta sitten sitä intoa ja vauhtia on vaan niin perkeleesti että nokan käyttö jää edelleen liian vähälle.. 

Ei kommentteja: