lauantai 16. maaliskuuta 2013

Talven meininkejä

Siitä on jo hetki aikaa kun viimeksi olen blogia päivitellyt.

Talvi on mennyt metsästyksen puolelta kettu- ja kaurisjahdissa.
Kettuja ollaan saatu useita, niin ajokoiralta kuin luolista.

Pääsinpä yrittämään kauristakin, kun se mäyräkoiran ajosta pomppasi passipaikkani eteen, kauris ilmestyi kuin taivaalta pudotettuna, kun haulikkoa aloin nostamaan niin heti lähti kuin tykin suusta pakoon.
Molemmat piiput pääsin kuitenkin tyhjentämään, mutta kauris jatkoi haavoittumattomana matkaa..
Saattoi olla syynä edellisiltana lataamani ryynit, ei ehtinnyt testaamaan/hakemaan hyvää ruutiannosta 4mm haulisetille.
Näyttää muuten olevan huomattavasti kettuakin arempi eläin.

Viime keväällä kylvämäni riistapeltokin on alkanut elukoille maittamaan, kauriit ovat nyt löytäneet sen!

Ja nyt kuulin että näille alueille on sitten levittäytynyt ilveskin, saas nähdä miten ilvekset tulevat verottamaan juuri elinvoimaiseksi kasvanutta kauriskantaa?


Näädän jäljiltä palaamassa.

Muuten on talvi mennyt pilkillä istuen. Tänään tuli käytyä Raippaluodossa, pientä silppua tuli, täytyy odotella vielä parisen viikkoa että kyrmyniskat saapuvat ulapalta kutulahdille.


Raippaluodon kyrmyniskoja.

-24c ja 10m/s tuuli Lappajärvellä, uujee!

2 kommenttia:

Arto kirjoitti...

Moi,

Oletko käyttänyt tuota CZ .223:sta kanalinnuille? Jos olet niin onko linnut hajonnut? Tai mitä ammusta käytät? Itse ammuin samaisella aseella viime kaudella kaksi teertä n. 100 metriin ja kumpikin tippui puolikkaana alas. Pitäisi varmaankin alkaa itse lataamaan hitaampia paukkuja...muutoin ase on täysi kymppi niin en raaskisi vaihtakaan. Hyvä sivusto sinulla.

Puheenjohtaja kirjoitti...

Kiitos!

Olen kyllä käyttänyt pyssyä kanalinnuille ja liian kovat lähdöt ovat kyllä ongelma kyseisessä kalibeerissa.

Yritän mahdollisuuksien mukaan tintata kauempaa heti linnun nähtyäni, eli jonnekkin 150-200m hujakoille. Lataan paukut itse ja paras fmj luoti on ollut Lapuan 55grs, ruutina käytän Vihtavuoren N133:sta ja näillä komponenteilla kasat ovat 100 metriltä 15mm!
Nykyään kun jahtaan kanalintuja suomenpystykorvalla, niin yksi lempipyssyistä on sakon vanha L-46, kaliberissa 7x33, tekee todella sievän reiän lintuun. Nykyään vieläpä saa (taas) patruunaa ja jopa fmj luotia jälleenlataukseen, kiitos siitä Sakolle! CZ 527 223. on todella loistava pyssy, omaani en myisi mistään hinnasta mutta 223. kanssa joutuu tosissaan etsiä panosta ja kokeilla kauempaa että lintu pysyy suht ehjänä. Jotkut PROothan tinttailevat lintua kaulaan niin ei mene lihat :)