keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Sissin päivä.

Aamusta tuli tehtyä muutaman tunnin lenkki Millin kanssa lähipöpelikköön. Kanalinnuista ei ollut havaitoakaan, tosin ei ollut odotuksetkaan kovin korkealla. Lähellä oleva metsikkö kun on todella pahasti hakkuilla raiskattu, ja se on talvisten jälkien perusteella kettujen valtakuntaa. Yksi metsäjänis karkottui n. 15m päästä, en yrittänytkään sitä. Oli mukava seurata sen hurjaa pakoa pitkän aikaa, sillä paikka oli harvahkoa mäntymetsikköä.
Ainoa saalis tältä reissulta oli hatullinen suppilovahveroita, ja nyt on suppilopaikka tiedossa. Täytyy suunnata lähipäivinä uudestaan sinne, koska alueelle jäi vielä kohtuullisen paljon tavaraa kerättäväksi.

Alkuillasta lähdin Sissin kanssa lähellä olevalle "fasaanipankille". Alueella on ollut joka kerta siivekästä. Nyt päätin kuvata alusta sissin hakua, ja kappas! Seisontahan sieltä muutaman minuutin haun jälkeen tuli! Kävelin Sissin luokse, siinä se vielä tarkensi seisontaa ja töksähti uudelleen. Kamera "pauselle" ja taskuun. "AJA!"-käsky ilmaan ja sieltähän sänkipellosta pyrähti kaksi fasaania lentoon. Fasaani tippui, Sissi haki. Poseerauskuvia ottaessa meni hiekkatien yli muuhun ryhmään kuuluvia fasaaneja vielä nippu. On se hyvä paikka!
Lopuksi käytiin vielä nopeasti loukut läpi, ja laitettiin minkkiloukkuihin fasaanin sisälmykset syötiksi.

Tässä video-clippi päivän tilanteesta. Laatu on mitä on...
Pakollinen poseerauskuva

Ei kommentteja: