keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Tilannekatsaus..

Täällä sitä meininkejä jatketaan..

Ana kävi jahdeissa tossa männä viikolla, hyvä setti oli, mutta järkyttävä lumen määrä haittasi jahteja sekä esti jahdit koirien kanssa..

Sääli sinänsä, olis ollu mukavaa päästä fasaanijahtiin seisojan kanssa, kahteen pekkaan, no ei pidä valittaa kun kerrankin lunta on! Mutta muuten nastaa oli..

Nää kolmisen viikkoa on mennyt lähinnä loukkujen ja ketun pillityksen merkeissä.
Variksiakin on tullut koitettua huuhkajalta, mutta huonoin tuloksin, niin kuin aina keskitalvella...

Jokunen varis on lentänyt "huuhkajan" yli, muutama rääkäsy ja se on jäännyt siihen, vaikka samalla alueella ollut kymmenpäisiä vaakkulaumoja..
Oman kokemuksen perusteella varisjahti huuhkajalla on paljonpaljon helpompaa syksyllä..

Loukutkaan eivät ole antaneet saalista...
Silloin muutama viikko sitten ku tulin, oli esim. eräs metsäoja täynnä jälkiä, vein loukut sinne, kerran kärppä tai minkki käynnyt loukun päällä ihmettelemässä, ja sen jälkeen ei mitää eloo ojassa..

Muut kolme yleisloukkua sekä yks kanu ovat hyvän tuurin toivossa, jos supikoirat sattuisivat lähtemään leudommalla säällä liikkeelle..!?

Muuten jokapäiväisten loukkukierrosten ohessa on tullut törmättyä murhapaikkoihin..

Eräällä metsäautotiellä oli pöllynnyt höyhenet laajalle, tutkiskelin aluetta ja tulin siihen lopputulokseen, että murhattu naarasteeri oli parin lajitoverinsa kanssa päättäneet mennä kieppiin metsätien aurattuun lumipenkkaan, sillä seurauksella että; kettu oli aamuyöstä kulkenut ks. tietä pitkin, haistanut linnut ja hyökännyt kiepissä olevan teeren kimppuun saaden aamusnäkin ja kahden linnun selviytyessä hyökkäyksestä..

Myös puskassa jossa varispassi sijaitsee, oli kanahaukka murhannut peltopyyn..
Plus yks murha, jossa joku dorka oli onnistunut tappaa fasaanin autollaan, todistusaineistoa "kuvia"-osiossa.

Kettuja näyttää olevan erittäin paljon, onneks paikalliset kettu-ukot näyttää olevan suht aktiivisia, toivottavasti saavat saalista.

Kettuja oon käynnyt pillittämässä suht paljon, aamuin, päivisin sekä illoin. Ketuista ei havaintoja.
Loppusession (su asti) päätin pyhittää kettujen pillitykseen, varisten kimppuun käyn seuraavaks syksyllä kyyhkysessioiden yhteydessä. Loukut toki pyynnissä loppuun asti.

Niin ja tulipahan bongattua ekat saukon jäljet täältä, muutama loikka, mahaliuku, muutama loikka, mahaliuku, muutama loikka, mahaliuku.......

Ei kommentteja: