lauantai 21. marraskuuta 2009

Tuli käytyä Kauhavalla riistaa hoitamassa.

Oltiin vajaa viikko, ajatuksena treenata seisojaa fasaaneille/peltopyille, sekä viedä purtavaa riistalle talvea silmällä pitäen...

Fasaaneja oli taas reilusti, tosin ne olivat alkaneet siirtyä lähemmäs keskustan lintulautoja, "talvilaitumia".Loukutkin olivat pyynnissä, samoin riistakamera.
Loukuilla ei tälläkertaa petoja saatu, eikä kamerakaan napannut koiria ihmeempiä kuvia..

Ruokinta-automaatteja maastossa on kolme, ja ne on tehty 240 litrasista jäteastioista, joten kapasiteettia riittää!!

Kärppiä bongattiin kaksi, olivat jo vaihtaneet talviturkin joten ne oli helposti havaittavissa huonon lumitilanteen vuoksi..
Teeriä nähtiin reilut 10kpl, kanalintukanta näyttäisi aina olevan Kauhavalla erinomainen!

 
Sissi sai lähellä yllä olevaa kuvaa hienon seisonnan, mutta se purkaantui ennen aikojaan. Fasaani pöllähti ilmaan n. 5 sek. seisonnan jälkeen, sitä ei saatu selville oliko Sissi liian hätäinen vai eikö lintu kestänyt seisontaa..?!

Samalla peltoaukealla kuului myös paukahduksia, huomattiin että kauempana oli muitakin ja paljon olikin. Lähemmäs päästyämme ymmärsimme kyseessä olevan Saksanseisojakerhon KAER-koe, eli kanakoirien erikoiskoe, näköjään olivat pitopaikaksi valinneet Saksanseisojakerhon perustamispaikan, Kauhavan.

Eräälle ruokinta-automaatille mennessä huomattiin jonkun elukan pesän aivan tomaatin vieressä, alla kuva siitä (schaisset "kello 11"), suuaukon halkaisija öbaut 15-20cm ja schaisse pikkusormen kokoinen, jos faktatietoa pesän asuttajasta, niin se tieto olis tervetullutta!


Saalista ei tällä reissulla saatu, mutta raitista ilmaa senkin edestä!

Ja riistallekkin saatiin vietyä reilusti purtavaa, fasaaneille 400kg kauraa ja kauriille/peuroille kiloittain porkkanoita ja omenoita..


 ps. peijaiset lähestyy...

Ei kommentteja: