lauantai 22. elokuuta 2009

 

Kuva: Kauhavan peltoaukeilta "Hienoo olla Pohjanmaalla
Pellot tasaiset, mut kotiin johdattaa...    ...asuu porukka pikkuisen kummallinen
Keskellä heinäseipäiden ja latojen
Mutta on tää paras paikka maailman
Vaikkei täältä saakkaan sitä merianturaa,
Ja heimoani minä rakastan"  (Ote Klamydian kappaleesta,Pohjanmaa)


Kuuntele biisi ---> http://www.youtube.com/watch?v=1pbsz_mf9dE&translated=1


No niin, nyt on kauden avaus takana. Kauhavalla tuli oltua kyyhkyaloituksessa.. 12-16.8 eli keskiviikosta sunnuntaihin. Kaura- ja muut pellot olivat perinteisesti vielä puimatta jonka vuoksi kyyhkyjahdissa ei liiemmin tullut käytettyä kuvia. Jahtaaminen perustui lähinnä kyyhkyjen lentoreittien passitukseen ja yli lentävien kyyhkyjen ampumiseen. Saalis koostui pääsääntöisesti haittaeläimistä, eli reissu oli hyvä riistanhoidollisesti, saaliiksemme saatiin 8 varista, 3 kyyhkyä sekä 1 villikissa.

Reissun jälkeen on tullu käytyä Rovaniemen alueella lintuja etsimässä, tarkoituksena koiran kouluttaminen ja seisonnan saaminen vahvasti tuoksuville metsäkanalinnuille. Lintuja on näkynyt kohtalaisen paljon, ma ja ti, molemmat reilun tunnin reissuja, havaintoja yhdestä komeasta ukkometsosta, teeripoikueesta, pyystä sekä tuntemattomista linnuista jotka koira karkotti.

Eilen perjantaina tuli käytyä raveissa, huhhuh, joo ei osunut veikkaukset oikeaan...

Tänään tuli tehtyä hirvipaukkuja 26.9 starttaavaan hirvijahtiin. Tein Lapuan Naturalis kuulia seuraavanlaisella reseptillä: Ruutina Vihtavuoren N135:ttä 43,2 grs, naturalis 270 grs, nalli CCI. Tein myös kohdistusta ja jahteja varten .223:seen 35 kpl, luotina Lapuan Fmj 55 grs, ruutina N133 23,2 grs ja nallina lapuan zenith. Lintupyssyn resepti on koettu hyväksi, 9,3:ssa testaus menossa, mut siinä kun riittää vähän suurempikin kasa..

Viikon päästä vihdoinkin Lappiin vaeltamaan, sitäkin odotellessa...


Kuvassa: Lapua Naturalis 17,5 g kaliiberissa 9,3x62


Ei kommentteja: